Over ons

Met meer dan 100 actieve leden is WTC Zarrenhof uit Zarren, deelgemeente van Kortemark en start- en aankomstplaats van de Gravel Man, één van de grootste en langstdienende wielertoeristenclubs uit de fietsgekke provincie West-Vlaanderen. Elke woensdagavond van eind maart tot eind oktober, rijden de meest fanatieke leden onder de naam WTC De Gulpen een extra trainingsrit, die steevast wordt afgesloten met een gezellige après-bike.

bbq

beer.bike.bbq.

Uit de mix van goed getrainde en minder goed getrainde wielrenners wordt er elke keer vooraf een ‘kapitein’ aangeduid. Bij hem thuis is de startplaats, maar vooral ook de aankomstplaats, met in zijn tuinhuis, poolhouse of garage de ‘après-bike’. Die bestaat vooral uit bier, bike & bbq. Maar vooral dan toch dat eerste. Een pintje drinken en napraten over die splijtende demarrage op die ene brug en discussiëren over de eindspurt, waarin je zeker ging gewonnen hebben, mocht je niet gehinderd geweest zijn…

Het was tijdens een van die therapeutische vriendensessies dat het idee ontstond om ons gedachtengoed van ‘beer, bike & bbq’ verder uit te rollen. Niet veel later was de Gravel Man een feit: de gravelride met de meest authentieke après-bike beleving!

tim declercq
peter van gravel man

Wij zijn heel fier dat Tim Declercq, alias ‘El Tractor’, peter is van ons evenement. Tim woont niet alleen in onze regio, er is ook geen betere figuur denkbaar om de spirit van onze organisatie kracht bij te zetten. Werkpaard, altijd recht voor de raap en in voor een lach en een zwans in sappig West-Vlaams.

Gravel man steunt fietsbieb

Als organisatie vonden we het belangrijk om van bij de start een goed doel te steunen. De Fietsbieb, een initiatief van beweging.net zorgt ervoor dat kinderen voor een zacht prijsje in hun groeifase vlot van fiets kunnen wisselen, zonder dat de ouders telkens op kosten gejaagd worden.

Gezien het leven voor veel gezinnen erg duur uitvalt en de maanden kort bij elkaar liggen, leek dit initiatief volledig in lijn te liggen met de normen en waarden die we als organisatie willen uitdragen. Op het evenement zelf zal er de mogelijkheid zijn om Fietsbieb te steunen. We hopen zo veel kinderen aan een goede en degelijke fiets te helpen.